Realistische Til: 'Denk dat ik daar tekort voor kom, maar moet er later wel komen'

Realistische Til: 'Denk dat ik daar tekort voor kom, maar moet er later wel komen'

16-02-2019 16:52
17

Guus Til vindt dat hij nu tekort komt om opgeroepen te worden voor het Nederlands elftal. De aanvoerder van AZ heeft na een moeizame competitiestart zijn draai gevonden bij de Alkmaarders, maar vindt niet dat hij nu een plekje bij Oranje verdiend heeft.

De 21-jarige middenvelder van AZ bekroonde zijn wederopstanding na de winterstop met twee treffers in het uitduel bij NAC (0-3). Toch denkt hij nog niet aan een oproep voor Oranje. "Ik denk dat ik daar tekort voor kom", reageert Til voor de camera van FOX Sports. "Ik denk wel dat ik er later kan komen. Dat moet ook, want dat heb ik mezelf gezegd. Maar op dit moment staan er jongens die verder zijn dan ik."

Aan het begin van dit seizoen werd Til tot aanvoerder gebombardeerd. "Daar begin ik nu wel aan te wennen", meldt Til. "Het is nog steeds een enorme trots, maar het begin wel iets normaler te worden. Ik vind wel dat ik me nog moet ontwikkelen op sommige dingen van het aanvoerderschap. Ik praat daar veel over met Ron (Vlaar, red.). Hij is belangrijk voor mijn ontwikkeling als voetballer."