'Mijn zus belde en vroeg of ik naar Turkije ging. Op vakantie misschien, zei ik'

'Mijn zus belde en vroeg of ik naar Turkije ging. Op vakantie misschien, zei ik'

16-02-2019 21:09
33

FC Twente-spits Tom Boere heeft in anderhalf jaar tijd de nodige scepsis moeten overwinnen in de Grolsch Veste, maar is steeds weer boven komen drijven. De 26-jarige is dit seizoen 'gewoon' clubtopscorer van de Keuken Kampioen Divisie-koploper en houdt winteraankoop Fred Friday op de bank.

Boere scoorde voor de winterstop negen keer, maar kon niet op het volledige vertrouwen van de achterban en de technische staf rekenen. Dat laatste gold overigens ook voor concurrent Jari Oosterwijk. "Je voelde aan alles dat ze niet tevreden waren. De roep om een nieuwe spits werd steeds luider", laat hij weten aan TC/Tubantia.

Die nieuwe spits werd Friday, maar de Nigeriaan is stand-in achter het aanvalsduo Boere-Oosterwijk. De clubtopscorer had naar eigen zeggen twee keuzes. "Gooi je je kont tegen krib en laat je het lopen, of bijt je je ergens in vast. Het heeft me getriggerd."

Een winters vertrek uit Enschede was dan ook niet aan de orde. Boere werd vlak voor de transferdeadline gelinkt aan een mogelijk vertrek naar Turkije. "Mijn zus belde me op en vroeg of ik naar Turkije ging. Ja, op vakantie misschien, antwoordde ik", verwijst hij die geruchten naar het rijk der fabelen. "Ik weet niet waar zo'n verhaal vandaan komt."