'Makkelijk om te zeggen: scherpte, scherpte, scherpte... Gewoon niet goed genoeg'

'Makkelijk om te zeggen: scherpte, scherpte, scherpte... Gewoon niet goed genoeg'

16-02-2019 23:19 Laatste update: 17-02-2019 00:16
47

Hoewel PSV op de valreep een gelijkspel overhield aan het uitduel met sc Heerenveen, stond Denzel Dumfries met een teleurgesteld gevoel de pers te woord. De rechtsback vindt dat PSV de remises tegen FC Utrecht en Heerenveen volledig aan zichzelf te wijten heeft.

Emile van de Sande
HEERENVEEN

Zowel in de Galgenwaard als in het Abe Lenstra Stadion ging de regerend landskampioen met een 2-0 achterstand de rust in. "We beginnen slap aan de wedstrijd en we komen 2-0 achter: dat mag niet", laat de gedecideerde Dumfries weten aan VoetbalPrimeur. "Het is makkelijk om te zeggen: scherpte, scherpte, scherpte... Ik denk ook dat we gewoon scherp waren, maar het was niet genoeg."

Dumfries weet als geen ander hoe de spelers van Heerenveen zich op kunnen laden voor een wedstrijd tegen PSV. Vorig seizoen wonnen de Friezen, met Dumfries in de gelederen, thuis van de latere kampioen. "Dan wordt het een vechtwedstrijd, dat maakt het voor ons lastiger. Ik heb hier vorig jaar ook gespeeld, dus ik weet precies wat er dan gebeurt. Maar wij moeten gewoon goed aan de wedstrijd beginnen."

Bekijk hieronder het volledige interview met Dumfries, die onder meer vooruitblikt op de kraker tegen Feyenoord: