LIVE-discussie: Ajax wil met 'Champions League-variant' inlopen op PSV

LIVE-discussie: Ajax wil met 'Champions League-variant' inlopen op PSV

17-02-2019 11:04 Laatste update: 11:23
257

Ajax begint zondagmiddag met Dusan Tadic in de spits aan de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Trainer Erik ten Hag houdt daarmee vast aan de 'Champions League-variant', die woensdag tegen Real Madrid goed uitpakte.

Doordat Tadic als nummer negen speelt, staat ook David Neres weer eens aan de aftrap in een Eredivsie-duel. Hij wordt geflankeerd door Donny van de Beek en Hakim Ziyech. Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar nemen op de bank plaats. Ten Hag voert daarmee geen wijzigingen door ten opzichte van het treffen met de Spaanse grootmacht (1-2). 

Ajax hoopt zondagmiddag in te lopen op PSV. De koploper speelde zaterdagavond in extremis gelijk bij sc Heerenveen: 2-2. Als de Amsterdammers winnen is het verschil op de ranglijst nog vier punten.

NAC Breda treedt in een 5-2-3-formatie aan in de Johan Cruijff Arena. Mounir El Allouchi, Pele van Anholt, Dorian Dervite en Erik Palmer-Brown zijn nieuw in de basis van de ploeg van de geplaagde trainer Mitchell van der Gaag. De Brabanders staan laatste in de Eredivsie, met twee punten minder dan nummer zeventien De Graafschap.

De opstellingen

Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong; Ziyech, Van de Beek, Neres; Tadic

NAC Breda: Van Leer; Van Anholt, Koch, Dervite, Palmer-Brown, Gersbach; Nijholt, El Allouchi; Rosheuvel, Kastaneer, Lundqvist