Waarschuwing voor 'heel nonchalante' Onana: Even wat meer concentratie

Waarschuwing voor 'heel nonchalante' Onana: "Even wat meer concentratie"

Gepubliceerd: zondag 17 februari 2019 om 14:52zo 17-02-2019 om 14:52

Laatste update: zondag 17 februari 2019 om 14:53zo 17-02-2019 om 14:53

Andre Onana moet oppassen dat hij niet té nonchalant wordt. Dat stelt Ronald de Boer, die de Ajax-doelman één keer zag ontsnappen tegen NAC Breda.

Onana speelde in de eerste helft een bal enkele centimeters naast de aanstormende NAC-aanvaller Gervane Kastaneer. Dat had ook anders kunnen aflopen, aldus De Boer. "Het zit een beetje in zijn spel. Hij wordt natuurlijk ook geroemd vanwege zijn voetballende kwaliteiten", aldus de analist bij FOX Sports.

"Hij staat er om dit soort dingen op te lossen en dan moet je dat blijven doen. Maar wat me wel opvalt: hij doet het elke keer heel nonchalant. Dan denk ik: even wat meer concentratie, Onana. Maar voor de rest is het natuurlijk een heel goede keeper." Kees Kwakman vindt dat er niet te zwaar aan de risico's in het spel van Onana moet worden getild. "Het kan een keer mis gaan, dat moet je ook incalculeren."

Onana ging vorige week tegen Heracles Almelo lelijk in de fout bij een terugspeelbal, waarmee hij Mohammed Osman een doelpunt schonk. Ajax verloor met 1-0 in Almelo.

Poll

Is de kritiek op Onana terecht?

(1415 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws