VP's Elftal van de Week: hattrick voor Heracles en sterke duo's van Ajax en AZ

VP's Elftal van de Week: hattrick voor Heracles en sterke duo's van Ajax en AZ

18-02-2019 09:00 Laatste update: 09:30
27

Heracles Almelo is na de zesklapper tegen Fortuna Sittard hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Ook Ajax en AZ spreken een aardig woordje mee.

Lars Unnerstall (VVV-Venlo)
"Ik vind het echt een wereldkeeper, het lijkt wel alsof hij maat 56 in zijn handschoen heeft", zei Guus Til over Unnerstall na AZ - VVV. Een verdiend compliment voor de Duitse doelman, die goed genoeg lijkt om Jeroen Zoet op te volgen bij PSV.

Wedden

Meer odds

Matthijs de Ligt (Ajax)
Heeft een dipje achter de rug, maar tegen Real Madrid en NAC Breda stond de negentienjarige aanvoerder er weer. De Ligt is gewoon de beste verdediger van de Eredivisie.

Tim Breukers (Heracles Almelo)
Het zijn leuke tijden voor de spelers van Heracles. Na de 1-0 zege op Ajax volgde een zesklapper tegen Fortuna Sittard. Breukers was als leader of the pack goud waard.

Giovanni Troupée (ADO Den Haag)
Verdwaalde voorzet of niet: Troupée zorgde met zijn doelpunt voor de overwinning van ADO. Na een moeizame start in Den Haag lijkt de huurling er steeds beter in te komen.

Ludovit Reis (FC Groningen)
Na Ritsu Doan de meest veelbelovende speler van FC Groningen. Streed voor elke centimeter, was sterk aan de bal en had Robin van Persie in de tang. Knap werk van de tiener.

Adam Maher (AZ)
Vanaf het moment Maher de lijnen uitzet bij AZ, is het gaan lopen bij de Alkmaarders. AZ is de enige club in de Eredivisie die in 2019 vooralsnog alles won.

Hakim Ziyech (Ajax)
Met een doelpunt en assist had Ziyech een groot aandeel in de comfortabele zege van Ajax op NAC Breda. Nu is het zaak om tot het einde van het seizoen zo te presteren, wil hij zijn ploeg kampioen maken.

Guus Til (AZ)
We zien de laatste weken weer de Til die zich vorig seizoen rond deze tijd in het Nederlands elftal speelde. De aanvoerder van AZ was meedogenloos bij de eerste kans na zeven minuten tegen VVV.

Michel Vlap (sc Heerenveen)
Genoeg voor de drie punten was het uiteindelijk niet, maar Vlap pikte weer een doelpuntje mee tegen PSV. In zijn laatste tien optredens was hij goed voor zes goals en twee assists.

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Scoorde niet, maar gaf twee assists en was de grote architect van de zesklapper van Heracles tegen Fortuna Sittard. Het kan toch niet anders dan dat Kuwas na dit seizoen wél de stap omhoog gaat maken.

Adrián Dalmau (Heracles Almelo)
Viel de laatste weken buiten de basiself. Misschien dat het de Spaanse spits op scherp heeft gezet, want zaterdag scoorde hij liefst vier keer. Daarmee is Dalmau pas de tweede Spanjaard in de Eredivisie die in één wedstrijd minstens drie goals maakt.