Ajax ontsnapte aan penalty tegen bij 0-0: Lastig moment om te beoordelen

Ajax ontsnapte aan penalty tegen bij 0-0: "Lastig moment om te beoordelen"

17-02-2019 21:47 Laatste update: 23:18
123

NAC Breda had wellicht een strafschop moeten krijgen tegen Ajax, geeft scheidsrechtersbaas Dick van Egmond toe. Bij een stand van 0-0 ging Gervane Kastaneer naar de grond na een botsing met Noussair Mazraoui.

Arbiter Siemen Mulder vond geen reden voor een penalty en ook videoscheidsrechter Rob Dieperink greep niet in. "Ik vind het een lastige", laat Van Egmond weten aan FOX Sports. "Ze steken allebei hun been erin en dan is het de vraag wie nou het contact veroorzaakt. Ik heb sterk het idee dat wanneer Mulder wél een strafschop gaf, hij enthousiast gesteund zou worden door de VAR. Een heel lastig moment om te beoordelen, maar niet duidelijk fout."

Later in de wedstrijd kwam Ajax op voorsprong, dankzij de videoarbiter. Dorian Dervite maakte hands na een vrije trap van Hakim Ziyech; Mulder zag het in eerste instantie niet, maar kende na interventie vanuit Zeist alsnog een strafschop toe. "Soms heb je zo'n moment dat de scheidsrechter het niet kan zien en dat hij steun nodig heeft van de VAR. Dat is precies waarvoor de VAR is uitgevonden", vindt Van Egmond.