Update: UEFA-woordvoerder ontkent Real-verhaal: 'Wissel vanwege lichte blessure'

Update: UEFA-woordvoerder ontkent Real-verhaal: 'Wissel vanwege lichte blessure'

Gepubliceerd: dinsdag 19 februari 2019 om 10:01di 19-02-2019 om 10:01

Laatste update: dinsdag 19 februari 2019 om 10:01di 19-02-2019 om 10:01

Een opmerkelijk verhaal van Jeroen Grueter: volgens de NOS-verslaggever is de Poolse arbiter Szymon Marciniak na inmenging van Real Madrid van het Champions League-duel met Ajax gehaald. Grueter vertelt dat in de wekelijkse podcast van de NOS en baseert zich op een kenner van het Spaanse voetbal. 

Marciniak was in eerste instantie aangesteld door de UEFA, maar hij was volgens de officiële lezing niet fit en fungeerde daardoor als videoscheidsrechter vorige week woensdag. De Europese voetbalbond wees de Sloveen Damir Skomina aan als vervanger.

"Oorspronkelijk stond Marciniak op die wedstrijd", vertelt Grueter. "Maar toen kwam een telefoontje van ene F. Perez (Florentino Perez, voorzitter Real Madrid, red.) waarbij hij aangaf dat ze niet zo blij waren met de aanstelling van deze Poolse scheidsrechter. Plotseling was hij geblesseerd en toen kregen we onze Sloveense vriend."

Grueter stelt het verhaal gehoord te hebben van 'iemand die zeer bekend is met het Spaanse voetbal en dat op de voet volgt'. "Real Madrid zou gebeld hebben naar de UEFA met de mededeling dat het geen goed plan was om met deze scheidsrechter te spelen." Grueter krijgt de vraag of er sprake is van 'UEFA-maffia'. "Zo zou je dat kunnen vertalen."

Overigens was er het nodige te doen om de arbitrage in de Johan Cruijff Arena. Een goal van Nicolas Tagliafico werd uitgerekend na inmenging van VAR Marciniak afgekeurd.

Update 19/02, 10:01 uur: Tegenover AT5 heeft een woordvoerder van de UEFA het verhaal dat Real Madrid-voorzitter Florentino Perez om een andere scheidsrechter zou hebben gevraagd, ontkend. De woordvoerder liet weten dat de scheidsrechterswissel gewoon het gevolg was van een 'lichte blessure' bij Szymon Marciniak. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws