Jacobs speculeert over Feyenoord: 'Daar doe je het publiek veel plezier mee'

Jacobs speculeert over Feyenoord: 'Daar doe je het publiek veel plezier mee'

Gepubliceerd: maandag 18 februari 2019 om 20:39ma 18-02-2019 om 20:39

Giovanni van Bronckhorst maakte onlangs bekend dat hij na dit seizoen stopt als trainer van Feyenoord, maar Rob Jacobs sluit niet uit dat beide partijen de samenwerking eerder beëindigen. Feyenoord presteert na de winterstop bedroevend en verloor al van PEC Zwolle, Excelsior en afgelopen zondag van FC Groningen.

"Ik denk dat Van Bronckhorst uit zichzelf zegt: ze laten me iedere week zakken. Ik zie hier geen brood in", zegt Jacobs bij FC Rijnmond. "Dat zou wat hem betreft een eerlijke zaak zijn." Vervolgens laat Jacobs weten wie hij zou aanstellen als opvolger van Van Bronckhorst. "In de situatie waarin Feyenoord nu zit zou ik Van Gastel doorschuiven en daar Kuyt bijzetten. Van Gastel heeft ook een A-diploma."

Jacobs krijgt vervolgens van presentator Bart Nolles te horen dat Van Gastel het niet ziet zitten om hoofdtrainer te worden. Vervolgens komt hij met een andere suggestie. "Ik zou die twee van O19 (Kuyt en Cor Adriaanse, red.) allebei doorschuiven naar het eerste elftal. Dat zijn eigen jongens. Je doet het publiek heel veel plezier met Kuyt op de bank. Of het lukt is een andere zaak, maar je hebt er ook andere mensen bij. Wat zit die Landzaat daar te doen?"

Jacobs denkt niet dat Feyenoord zich in een week tijd kan herpakken. Volgende week wacht PSV-uit. "Ik geloof niet dat het zo snel wordt omgezet in een geweldige wedstrijd uit bij PSV. Ze hopen allemaal dat de klapper nog een keer valt in de thuiswedstrijd tegen Ajax in de beker. Feyenoord is al een paar seizoenen niet in staat om wekelijks te presteren. Het is een gebrek aan kwaliteit."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws