Update: Koeman tekent voor twee jaar in Oman en volgt Verbeek op

Update: Koeman tekent voor twee jaar in Oman en volgt Verbeek op

21-02-2019 07:32 Laatste update: 07:39
23

Erwin Koeman is met de voetbalbond van Oman in gesprek om de nieuwe bondscoach te worden. Koeman, die sinds december vorig jaar zonder werk zit, is de enige kandidaat voor de functie en lijkt hard op weg de opvolger te worden van Pim Verbeek. Dat meldt Times of Oman.

Koeman is inmiddels in de hoofdstad Masqat, zo bevestigt een werknemer van de Oman Football Association. "We zullen naar verwachting volgende week een beslissing nemen over zijn aanstelling en zullen het dan bekendmaken aan het publiek", stelt hij tegenover Times of Oman. De werknemer verklaart dat Koeman momenteel 'de enige kandidaat' is voor de functie. "We starten alleen met hem de onderhandelingen. We hebben er vertrouwen in dat hij akkoord gaat en weten zeker dat de onderhandelingen goed zullen verlopen."

Koeman begon het seizoen als assistent-trainer van Phillip Cocu bij Fenerbahçe. Na diens ontslag was hij tijdelijk interim-trainer van de Turkse topclub, maar sinds december vorig jaar zit hij zonder werk. Eerder was Koeman al werkzaam als bondscoach van Hongarije. Als hij met de bond van Oman tot een akkoord komt, is Koeman de opvolger van Pim Verbeek, die begin deze maand besloot een punt achter zijn trainerscarrière te zetten.

Update 21-2, 07.32 uur: Erwin Koeman is de nieuwe bondscoach van Oman. De 57-jarige Nederlander tekent een contract voor twee jaar en is de opvolger van Pim Verbeek, zo bevestigt de bond via de officiële kanalen. Koeman was eerder al eens bondscoach van Hongarije. Hij werd vorig jaar weggestuurd bij Fenerbahçe, nadat hij als interim-trainer het stokje had overgenomen van Phillip Cocu. 

Koeman was verder onder meer trainer van Feyenoord. Ook was hij assistent van broer Ronald bij Everton en Southampton.