Vreselijk bericht: broer (20) van FC Emmen-doelman Scherpen overleden

Vreselijk bericht: broer (20) van FC Emmen-doelman Scherpen overleden

Gepubliceerd: dinsdag 19 februari 2019 om 14:10di 19-02-2019 om 14:10

Laatste update: dinsdag 19 februari 2019 om 16:01di 19-02-2019 om 16:01

Tragisch nieuws: de broer van FC Emmen-doelman Kjell Scherpen is dinsdag overleden. Dat meldt de club. Jorg Scherpen (20) lag na een hartstilstand ruim een maand in coma. 

Begin februari sprak Scherpen zich in een interview met het Dagblad van het Noorden uit over de zorgwekkende situatie van zijn broer. De jonge goalie legde uit dat hij ondanks alles gewoon onder de lat wilde staan bij FC Emmen. "Ik heb gezegd dat ik wilde spelen als de situatie onveranderd bleef. Die eerste wedstrijd tegen PSV was misschien wel de hoogste drempel. Maar ik had het gevoel dat ik het moest doen, voor mijn broer en voor mezelf."

Scherpen ontving veel steun vanuit zijn club en de rest van de voetbalwereld. "Toen de situatie van mijn broer medegedeeld werd aan aan de jongens in de groep, had ik het wel even zwaar. Maar iedereen was en is goed voor me. Ik wilde al snel weer keepen. Als ik op het veld sta, zijn mijn gedachten volledig bij voetbal. Dit is wat ik het liefst doe. Al is het nu met iets heel anders in mijn achterhoofd."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws