Scherpen: Had het gevoel dat ik het moest doen, voor mijn broer en voor mezelf

Scherpen: "Had het gevoel dat ik het moest doen, voor mijn broer en voor mezelf"

03-02-2019 14:37
8

Kjell Scherpen is dankbaar voor alle steunbetuigingen die hij de voorbije tijd heeft ontvangen. Na afloop van het thuisduel met PSV (2-2) werd bekend dat de broer van de FC Emmen-doelman in coma ligt. Ondanks die trieste situatie wilde Scherpen hoe dan ook onder de lat staan tegen PSV. 

"Ik heb gezegd dat ik wilde spelen als de situatie onveranderd bleef. Die eerste wedstrijd tegen PSV was misschien wel de hoogste drempel. Maar ik had het gevoel dat ik het moest doen, voor mijn broer en voor mezelf. Als ik het moment had uitgesteld, zou de drempel nog hoger zijn geworden", aldus de jonge keeper in gesprek met Dagblad van het Noorden

Wedden

Meer odds

Alle steun doet hem goed. "Die komt echt van alle kanten. Toen de situatie van mijn broer medegedeeld werd aan aan de jongens in de groep, had ik het wel even zwaar. Maar iedereen was en is goed voor me. Ik wilde al snel weer keepen. Als ik op het veld sta, zijn mijn gedachten volledig bij voetbal. Dit is wat ik het liefst doe. Al is het nu met iets heel anders in mijn achterhoofd."

Zaterdagavond verloor Emmen met 5-0 van AZ. "We begonnen heel slap en hebben de goals cadeau gedaan. Dit was totaal niet wat we ervan hadden verwacht."

Lees ook: Droevig nieuws uit Emmen na emotioneel tafereel: broer Scherpen in coma