Update: Mislukte zomeraanwinst van AZ vertrekt naar Kazachstan

Update: Mislukte zomeraanwinst van AZ vertrekt naar Kazachstan

22-02-2019 16:55 Laatste update: 16:55
23

Dorin Rotariu en AZ lijken dan tóch nog van elkaar verlost te worden. Diverse media melden dat de Roemeense buitenspeler aan de slag gaat bij FC Astana. 

Rotariu (23) werd in de zomer door AZ gehuurd van Club Brugge. In Alkmaar wist de vleugelaanvaller zich echter nooit op te werken tot een vaste waarde. Hij stond niet één keer in de basis in de Eredivisie en viel acht keer in. Trainer John van den Brom deed in 2019 nog geen beroep op hem. Sinds de terugkeer van Calvin Stengs is Rotariu uit beeld verdwenen.

Hoewel AZ via de officiële kanalen nog geen mededelingen heeft gedaan over een vertrek, weten media uit Kazachstan en Roemenië dat Rotariu zijn carrière vervolgt bij FC Astana. Die club heeft naar verluidt een akkoord bereikt met Brugge over een huurperiode voor een halfjaar. Astana heeft na afloop van het seizoen de mogelijkheid om Rotariu definitief in te lijven.

In januari leek de aanvaller onderweg naar Arminia Bielefeld. Die overstap ketste op het laatste moment af

Update 22-2-2019, 16.55 uur: Dorin Rotariu heeft de deur in Alkmaar achter zich dicht getrokken. AZ bevestigt dat de Roemeense buitenspeler per direct naar FC Astana vertrekt. De Noord-Hollanders huurden Rotariu van Club Brugge. De Belgen hebben hem nu aan de ploeg uit Kazachstan verkocht.