Lozano praat met Van Bommel: 'Zo goed mogelijk uitvoeren wat ze vragen'

Lozano praat met Van Bommel: 'Zo goed mogelijk uitvoeren wat ze vragen'

19-02-2019 19:04
53

Hirving Lozano spreekt een vormdip tegen. In de laatste twee competitieduels van PSV werd de Mexicaanse sterspeler vroegtijdig naar de kant gehaald door trainer Mark van Bommel, waarna de kritiek oplaaide.

De Telegraaf schreef een fel artikel over Lozano en de analytici buitelden over elkaar heen met kritiek. Van een vormdip is echter géén sprake, vindt Lozano. Hij wijst naar zijn cijfers. "Dit seizoen scoor ik meer dan vorig jaar...", zegt de aanvaller tegen de NOS.

Daar is niets aan gelogen: Lozano scoorde zeventien keer in zijn debuutseizoen en staat nu, na 22 speelronden, op dertien goals. "Ik geniet nog steeds bij PSV. De ene keer lukt het wel, de andere keer niet. Dat overkomt elke speler." Op de vraag of hij soms te veel taken meekrijgt, antwoordt Lozano: "Dat klopt..." Hij voegt eraan toe dat hij 'opdrachten niet erg vindt' en het belangrijkste is dat PSV wint.

Van Bommel zei na het gelijkspel tegen sc Heerenveen (2-2) dat Lozano 'niet deed wat er van hem gevraagd werd'. Boos over de wissel na 45 minuten is de Mexicaan niet. "De trainer vertelde dat ik niet op mijn best was, en dat hij me daarom wisselde." Hij heeft al met Van Bommel gesproken. "Ik moet gewoon zo goed mogelijk uitvoeren wat ze van mij vragen."