Wijnaldum oneens: Ik denk dat het meer leeft bij de mensen in Liverpool

Wijnaldum oneens: "Ik denk dat het meer leeft bij de mensen in Liverpool"

19-02-2019 23:20
34

Georginio Wijnaldum miste Virgil van Dijk in de Champions League-clash tussen Liverpool en Bayern München (0-0). Met zijn landgenoot is het makkelijker voetballen, vindt Wijnaldum.

Van Dijk ontbrak door een schorsing op Anfield. "Achterin deden we het goed, maar het is makkelijker als Virgil er is. Dat heeft hij wel bewezen sinds hij bij Liverpool speelt", vertelt Wijnaldum na afloop aan Veronica. "Het voetbalt gewoon wat makkelijker."

De middenvelder speelde een goede wedstrijd, maar kon Liverpool niet aan de zege helpen. "Ja, heel vervelend. Het is positief dat we geen goal hebben gekregen, maar we waren ongelukkig in het afmaken van de kansen. Normaal gaat er wel één in, maar vandaag niet. Je hoopt het niet, maar het is wel gebeurd."

Wijnaldum was voor de wedstrijd een twijfelgeval, omdat hij deze week ziek was. "Ik was niet helemaal fit, maar ik denk dat geen enkele voetballer helemaal fit is. Ik probeer er gewoon het beste van te maken. Of ik belangrijk ben? Ik denk dat ik al het hele seizoen constant presteer. Voor de rest doe ik niets speciaals."

In de Premier League gaat Liverpool aan kop, waardoor de supporters dromen van de eerste landstitel sinds 1990. Wijnaldum is het niet eens met de stelling dat de Champions League minder belangrijk is. "Nee, we willen op alle fronten meedoen. Ik denk dat het meer leeft bij de mensen in Liverpool."