Idrissi verkiest Marokko boven Oranje: 'Koeman heeft hem dat laten weten'

Idrissi verkiest Marokko boven Oranje: 'Koeman heeft hem dat laten weten'

20-02-2019 07:15
80

Oussama Idrissi heeft definitief voor Marokko gekozen. De 22-jarige aanvaller van AZ kwam (nog) niet voor in de plannen van bondscoach Ronald Koeman, vertelt KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma in gesprek met De Telegraaf. 

Idrissi, in bezit van een dubbel paspoort, besloot daarop een knoop door te hakken en voor Marokko te kiezen. "Wij respecteren die beslissing", meldt directeur topvoetbal Hoogma woensdag. Een dag eerder sijpelde al het bericht door dat AZ-pingelaar Idrissi inderdaad definitief géén international van Oranje ging worden

"Koeman heeft laten weten dat Idrissi (nog) niet in beeld is bij Oranje. Eerder spraken Art Langeler en Erwin van de Looi als coaches van Jong Oranje met jeugdinternational Idrissi over zijn toekomst als Nederlands A-international. Klaarblijkelijk ziet hij meer toekomst bij Marokko", besluit Hoogma.

Idrissi (22) kwam meerdere keren in actie namens Jong Oranje. AZ nam de buitenspeler ruim een jaar geleden over van FC Groningen. Dit seizoen was Idrissi in Alkmaarse dienst goed voor zeven goals en zes assists in de Eredivisie.