Fraser: 'Dat gelach vond ik respectloos en maakte mij kwaad'

Fraser: 'Dat gelach vond ik respectloos en maakte mij kwaad'

20-02-2019 08:58
39

In een column in het Algemeen Dagblad schrijft Henk Fraser woensdag vol bewondering over Willem van Hanegem. Het Feyenoord-icoon is 75 jaar geworden. Fraser werkte in de jaren negentig in De Kuip prettig samen met Van Hanegem, vertelt hij. 

'Zijn afscheid in 1995 bij Feyenoord deed mij pijn. Ik durf niet te bevestigen dat spelers hun benen terugtrokken in het verloren duel met PSV, zoals spelers nu zeggen. Dat er een paar onder de douche stonden te lachen, kan ik me wel haarscherp herinneren. Dat gelach vond ik respectloos en maakte mij kwaad', blikt de huidig trainer van Sparta terug.

'Misschien waren er in 1995 kampen bij Feyenoord, maar ik behoorde tot geen enkel kamp', stelt Fraser, die tussen 1990 en 1999 voor de Rotterdamse topclub speelde. Van Hanegem stond tussen 1992 en 1995 aan het roer. Onder De Kromme werd Feyenoord in 1993 kampioen.

'Ik dacht eerst dat Willem een hekel aan mij had. Altijd maar die kritische blik, nooit een compliment. Redelijk gespeeld, dat was het hoogst haalbare. Maar langzaam begon ik te begrijpen dat hij spelers op die manier echt beter wilde maken. En dat lukte, met de landstitel in 1993 als bewijs.'