Viergever stuurt berichtjes naar Ajacieden: Dat schept een band

Viergever stuurt berichtjes naar Ajacieden: "Dat schept een band"

20-02-2019 13:25 Laatste update: 13:32
45

Nick Viergever heeft nog af en toe contact met oud-collega's van Ajax. Dat vertelt de PSV-verdediger in gesprek met ANP. Afgelopen zomer verkaste Viergever van Amsterdam naar Eindhoven. 

Naar onder meer Joël Veltman en Lasse Schöne stuurt de linksbenige stopper zo nu en dan een berichtje. "Ik ben lang met die jongens samen geweest. Dat schept een band. Dat is ook het leuke aan de voetballerij", vertelt hij.

"De teams wijzigen tegenwoordig zo snel. Als je elkaar dan tegenkomt is dat leuk. Of je stuurt af en toe eens een berichtje, zoals zondag toen Veltman na lange tijd weer zijn rentree maakte. Dat is mooi."

De Graafschap
Met PSV hoopt Viergever dit seizoen voor de eerste keer in z'n carrière de landstitel te winnen. Met Ajax ging het in mei 2016 uiterst pijnlijk mis: op de slotdag van de competitie werd de koppositie op bezoek bij De Graafschap (1-1) verspeeld aan PSV. 

"Die ervaring, daar leer je sowieso van." Nu staat hij met PSV vier punten voor op Ajax. "De weg is nog zo lang. Het is anders als er nog twee of drie wedstrijden te spelen zijn. We zijn nu totaal nog niet met het kampioenschap bezig. We willen ons ontwikkelen en onze wedstrijden winnen."