Analyse over 'schrikbewind' van Rutten: 'Zo bang dat ze hem bewust mijden'

Analyse over 'schrikbewind' van Rutten: 'Zo bang dat ze hem bewust mijden'

20-02-2019 16:30 Laatste update: 16:33
27

Fred Rutten strijdt met Anderlecht nog volop om een ticket voor play-off 1. Volgens Sport/Voetbalmagazine gebruikt Rutten niet alleen een ander systeem dan voorganger Hein Vanhaezebrouck, zo zou hij ook een heel ander type mens zijn.

Het Belgische tijdschrift schrijft in een analyse dat Rutten 'intern de perceptie tegen heeft' en spreekt zelfs van een 'schrikbewind' dat de in Wijchen geboren trainer zou voeren. 'Mensen van de sportieve en medische omkadering zijn zo bang dat ze hem bewust mijden. Daarnaast zou hij jeugdspelers of werknemers die hij alle dagen kruist voorbijlopen zonder dag te zeggen', schrijft Sport/Voetbalmagazine.

De Belgen zijn bovendien niet overtuigd van Ruttens optreden in de media en zijn weinig flitsende perspraatjes. Zijn presentatie op 7 januari zette volgens het tijdschrift de toon. 'Hij kwam toen over als een man die naar zijn woorden moest zoeken en van wie het angstzweet uitbreekt bij een vervelende vraag.'

Rutten debuteerde op 20 januari met een 1-0 nederlaag bij AA Gent. Sindsdien boekte hij twee zeges, één gelijkspel en incasseerde bij één nederlaag met Paars-Wit. De grootmacht staat op een teleurstellende zesde plek in de Jupiler Pro League, maar ligt wel op koers voor kwalificatie voor Play-Off 1.

Lees ook: Het Nieuwsblad: ruzie tussen 'bazige' Rutten en ster na verplichte invalbeurt