De Boer: 'Van Hanegem riep dat broertjes De Boer arrogante klootzakken zijn'

De Boer: 'Van Hanegem riep dat broertjes De Boer arrogante klootzakken zijn'

20-02-2019 18:30 Laatste update: 18:43
55

Ronald de Boer kan het nu uitstekend vinden met Willem van Hanegem, maar zo'n 25 jaar geleden wekte het Feyenoord-icoon enige wrevel. De Kromme, destijds trainer van de Rotterdammers, liet zich negatief uit over 'De Boertjes'.

"In onze tijd was hij trainer van Feyenoord", zegt De Boer, die samen met broer Frank in de jaren negentig succesvol was bij Ajax, tegen FOX Sports. "Toen heeft hij een keer geroepen dat de broertjes De Boer arrogante klootzakken waren. Dat vond ik een beetje raar."

Zwaar tilt De Boer niet aan die uitspraken van Van Hanegem. "Het ging gewoon voorbij. Ik kwam hem pas weer tegen bij het Nederlands elftal en misschien een keer met andere activiteiten. Op de golfbaan of waar dan ook. Daar stap je overheen. Ik denk dat hij mij als persoon ook anders heeft leren kennen. We gaan nu heel goed door een deur. Ik geniet als ik met hem op de golfbaan sta."

"Ik vind het een wereldvent. Een mooie, karaktervolle man en een gouden man voor het voetbal", besluit De Boer over De Kromme, die woensdag zijn 75e verjaardag viert.