Gerbrands furieus na verplaatsing Ajax-PEC: 'Ineens spelregels veranderd'

Gerbrands furieus na verplaatsing Ajax-PEC: 'Ineens spelregels veranderd'

20-02-2019 23:15
387

PSV-directeur Toon Gerbrands is niet te spreken over het besluit van de KNVB, die de Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle heeft verplaatst. Volgens Gerbrands houdt de voetbalbond zich niet aan de afspraken die onlangs gemaakt zijn met de topclubs.

"We hebben samen afgesproken dat wedstrijden van Europees spelende teams soms een dag of een paar uur naar voren of achteren kunnen worden verschoven. Prima", laat de PSV-directeur weten aan het Eindhovens Dagblad. Dat de KNVB beslist om Ajax-PEC anderhalve week later dan gepland af te werken, schiet bij Gerbrands in het verkeerde keelgat." De KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt", aldus de 61-jarige Fries. "Hangende de competitie worden ineens spelregels veranderd."

De Telegraaf berichtte eerder op de avond al dat PSV, net als PEC Zwolle, overweegt om juridische maatregelen te nemen naar aanleiding van de beslissing. Volgens de voetbalbond is de verplaatsing van Ajax-PEC 'in het belang van het Nederlandse voetbal'. "Ajax is dit seizoen nog de enige club die namens het Nederlandse voetbal de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA kan binnenhalen", motiveerde manager competitiezaken Jan Bluyssen het besluit van de KNVB.

Diezelfde Bluyssen lijkt in zijn eentje verantwoordelijk te zijn geweest voor de verplaatsing. Toen Gerbrands om tekst en uitleg vroeg bij KNVB-directeur Eric Gudde, bleek deze niet op de hoogte. "We zijn als kleine kinderen behandeld toen we om opheldering vroegen", vindt de verbijsterde PSV-directeur. "Overleg bleek niet meer mogelijk. Er was aangegeven dat er woensdag geen bericht meer naar buiten zou komen, maar dat is ineens toch gebeurd."