PEC-voorzitter Visser woedend: 'Belachelijk, hier laten we het niet bij'

PEC-voorzitter Visser woedend: 'Belachelijk, hier laten we het niet bij'

21-02-2019 07:16
396

PEC Zwolle is furieus door het besluit van de KNVB om het competitieduel met Ajax te verplaatsen van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart. Voorzitter Adriaan Visser stelt dat de Overijsselse club nooit toestemming heeft gegeven.

Door de beslissing van de bond treft PEC in een week tijd AZ, Ajax en Excelsior. "Dit is gewoon competitievervalsing en voor ons volstrekt onacceptabel", foetert Visser tegen het Algemeen Dagblad. "En dan hebben we het nog niet eens over de manier waarop onze supporters benadeeld worden, door de wedstrijd naar een vroeg tijdstip op een doordeweekse dag te verplaatsen. Dit is een waardeloos besluit."

Het treffen tussen Ajax en PEC werd 'in het belang van het Nederlandse voetbal' verplaatst vanwege het Champions League-duel van de Amsterdammers bij Real Madrid. Volgens Visser is er nauwelijks overlegd met PEC. Alleen voor de eerste confrontatie vroeg de KNVB of het een optie zou zijn om de wedstrijd te verplaatsen, mochten de Amsterdammers het goed doen tegen de Spaanse grootmacht.

"Ajax heeft verloren. Dat is geen goed resultaat", aldus Visser. "En los daarvan, ook bij een goed resultaat waren we niet akkoord gegaan. Dat heb ik toen meteen gezegd. Iedereen is bereid mee te denken, maar niet als daar een eenzijdige invulling aan wordt gegeven. Kennelijk heeft de KNVB na toestemming van de UEFA en de gemeente Amsterdam bedacht het persbericht er maar meteen door te moeten drukken." Naar alternatieven is volgens de PEC-preses niet gekeken. "Dit is belachelijk en hier laten we het niet bij."

De Zwolse club liet via technisch directeur Gerard Nijkamp al weten juridische stappen te overwegen. PSV, dat in een titelstrijd is verwikkeld met Ajax, doet hetzelfde.