FC Utrecht slaat 'binnen- en buitenlandse interesse' af en legt doelman (14) vast

FC Utrecht slaat 'binnen- en buitenlandse interesse' af en legt doelman (14) vast

21-02-2019 11:14
43

Mikki van Sas staat de komende jaren onder contract bij FC Utrecht. De Domstedelingen hebben de vijftienjarige keeper, die in de belangstelling stond van binnen- en buitenlandse clubs, voor drie seizoenen aan zich gebonden.

Dat maakt FC Utrecht donderdag bekend via de officiële kanalen. Het contract van Van Sas gaat in op 1 juli 2019, als de talentvolle keeper vijftien jaar is. "Mikki is een complete en moderne keeper in wording, die precies past bij FC Utrecht en het keepersprofiel van de club", verklaart directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de clubsite.

"Hij blinkt uit in het meevoetballen en in de een-op-een-situaties. Dat we Mikki voor drie seizoenen hebben vastgelegd, zegt voldoende over het vertrouwen dat we in hem en zijn ontwikkeling hebben", aldus Zuidam. "We zijn er trots op dat we hem voor FC Utrecht hebben kunnen behouden ondanks de vele interesse uit binnen- en buitenland."

Van Sas begon bij USV Hercules, een amateurclub uit Utrecht. Vorig jaar werd de doelman geselecteerd voor trainingsdagen met Oranje O15.