Gudde reageert: Ajax zal zelf ook drie keer hebben nagedacht over dit verzoek

Gudde reageert: "Ajax zal zelf ook drie keer hebben nagedacht over dit verzoek"

21-02-2019 11:35
187

Het besluit om Ajax - PEC Zwolle te verzetten naar woensdag 13 maart is genomen 'in het totale belang van het Nederlandse voetbal'. Dat stelt KNVB-baas Eric Gudde, die naar eigen zeggen volledige toestemming heeft verleend.

PSV-directeur Toon Gerbrands richtte zijn woede donderdagochtend op manager competitiezaken Jan Bluyssen, die het besluit op eigen houtje zou hebben doorgedrukt. Dat klopt niet, aldus Gudde. "Cruciale beslissingen leggen ze altijd bij mij voor en dat is hier ook gebeurd", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"Bij zo'n verzoek als dit weeg je alle belangen die spelen. En vervolgens kom je als bestuur betaald voetbal tot een besluit, waarbij we het belang van het proberen vasthouden van plek 11 op de Europese ranking nu het zwaarst laten wegen."

Gudde begrijpt de tegenstrijdige belangen. "Natuurlijk is het vooral voor PEC Zwolle vervelend. Maar Ajax zal zelf ook drie keer hebben nagedacht over dit verzoek. Want die krijgen nu een extra doordeweekse wedstrijd erbij in aanloop naar hun competitieduel uit bij AZ. Die risicoafweging maken ze zelf. Daar gaan wij als KNVB dan weer niet over."

Lees ook: Woede om verplaatsen Ajax - PEC: 'Randvoorwaarde was dat Ajax won van Real'