'Management van Tannane zoekt nieuwe club en zet in op winterse transfer'

'Management van Tannane zoekt nieuwe club en zet in op winterse transfer'

21-02-2019 12:58 Laatste update: 13:25
42

Oussama Tannane hoopt FC Utrecht deze winter nog te verlaten. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De aanvaller heeft zijn zinnen gezet op de Verenigde Staten.

Het is geen geheim dat de rol van Tannane in Utrecht uitgespeeld is na meerdere incidenten. Omdat de 24-jarige aanvaller niet tot het einde van het seizoen op de tribune wil zitten, is zijn management druk bezig met de zoektocht naar een nieuwe club. Onder meer de Verenigde Staten is is nog een mogelijkheid.

Het is onduidelijk of er clubs concreet in de markt zijn voor Tannane. Officieel is oud-speler van sc Heerenveen en Heracles Almelo nog eigendom van het Franse Saint-Etienne, dat hem dit seizoen verhuurt aan FC Utrecht. In Frankrijk loopt zijn contract door tot de zomer van 2020.

Tannane (24) werd eind januari op non-actief gezet door FC Utrecht, nadat hij Sean Klaiber blesseerde en donderdag een tweede incident veroorzaakte. Dat was zo ernstig was dat de club besloot harde maatregelen te nemen. Tannane komt in elk geval niet meer in actie onder trainer Dick Advocaat.