ADO Den Haag ruikt kansen tegen Ajax: 'Daar gaf Heracles Almelo een masterclass'

ADO Den Haag ruikt kansen tegen Ajax: 'Daar gaf Heracles Almelo een masterclass'

21-02-2019 14:59
108

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk heeft gezien dat Ajax te raken is. De oefenmeester haalt vooral de uitwedstrijd van de Amsterdammers tegen Heracles Almelo aan.

Komende zondag speelt Groenendijk met zijn ADO tegen de nummer twee van de Eredivisie. "Ajax heeft natuurlijk een iets minder stabiele fase dan daarvoor", verklaart hij voor de camera van ADO Den Haag. "Ze hebben geweldig gespeeld tegen Real Madrid, dan zit je echt op het puntje van je stoel. Dat is genieten. Maar ik heb ook de wedstrijd Heracles-uit gezien. Daar gaf Heracles een masterclass vooruitverdedigen. Het agressief bespelen van Ajax, overal op het veld."

Dat biedt perspectief voor ADO. "Die hebben ons wel een voorbeeld gegeven: zo kan het ook tegen Ajax. Ze zijn blijkbaar ook te raken. Dat is de laatste weken een paar keer gebeurd, met name in de Kuip", vervolgt hij. "Ze komen hier en moeten dan spelen op het kunstgras. Daar zijn ze daar ook niet allemaal fan van. Ik vind dat je altijd kans hebt, tegen wie je ook speelt. Maar hoe goed ben je zelf en hoe ver wil je gaan? Dat zijn allemaal zaken die zondag weer aan de orde komen."