Update: Groenendijk bevestigt vertrek van geflopte ADO-spits Zhang

Update: Groenendijk bevestigt vertrek van geflopte ADO-spits Zhang

Gepubliceerd: vrijdag 22 februari 2019 om 09:24vr 22-02-2019 om 09:24

Laatste update: vrijdag 22 februari 2019 om 09:27vr 22-02-2019 om 09:27

ADO Den Haag en Yuning Zhang gaan mogelijk eerder uit elkaar. Volgens Chinese media is de 22-jarige spits op weg naar topclub Beijing Gouan.

ADO huurt Zhang dit seizoen van West Bromwich Albion, maar een succes is het niet. De Chinese aanvaller raakte aan het begin van het seizoen geblesseerd en verloor later de concurrentiestrijd van zowel Erik Falkenburg als Tomas Necid. Door het gebrek aan speeltijd zoekt Zhang mogelijk zijn heil elders.

Zhang ontbrak donderdag op de training van ADO en zou op dit moment in China zijn, waar onderhandelingen met de topclub Beijing Guoan op de agenda staan. De transfermarkt is in China nog open. Beijing Gouan wil hem op huurbasis aan de selectie toevoegen.

Zhang stond eerder onder contract bij Vitesse. In 2017 weekte het Engelse West Bromwich Albion hem voor acht miljoen euro los uit Arnhem, waarna hij meteen werd verhuurd aan Werder Bremen. Bij ADO speelde Zhang zes wedstrijden. Eind januari, uit tegen NAC Breda, kwam hij voor het laatst in actie.

Update 22/2, 9.25 uur: Yuning Zhang is vertrokken bij ADO Den Haag. Dat heeft trainer Fons Groenendijk bevestigd bij RTL. De Chinese spits vervolgt zijn loopbaan bij Beijing Guoan, dat hem tot het einde van het seizoen huurt van West Bromwich Albion. Zhang kwam in Den Haag niet verder dan zes invalbeurten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws