'De Ligt had geen overgewicht, maar was groot en hij at bovendien heel veel'

'De Ligt had geen overgewicht, maar was groot en hij at bovendien heel veel'

21-02-2019 16:28 Laatste update: 16:47
32

Het is geen verrassing dat Donyell Malen en Matthijs de Ligt tegenwoordig in de Nederlandse top voetballen. Dat stelt Bob van Uden, eSporter van Ajax en voormalig ploeggenoot van de twee talenten in de Ajax-opleiding.

Van Uden zat zeven jaar geleden in de D2 van Ajax, net als onder meer Malen, De Ligt en Justin Kluivert. "Donyell Malen was onze aanvoerder. Ik heb het altijd tegen mijn ouders gezegd dat hij het zou gaan maken", vertelt hij op de website van Ajax. "Donyells ouders en mijn ouders hebben nog altijd goed contact met elkaar. Ik was dan ook ontzettend trots toen hij de stap kon maken naar Arsenal."

Ook De Ligt was toen al een groot talent. "Matthijs was altijd de tweede aanvoerder en speelde op het middenveld. Hij was super tweebenig en iedereen in het team vond Matthijs goed", memoreert Van Uden. "In die periode noemde we Matthijs altijd Dikkie voor de grap. Hij had geen overgewicht, maar was wel een van de grotere jongens en hij at bovendien heel veel. Ook van Matthijs had ik verwacht dat hij het ver zou schoppen."

Van Uden is tegenwoordig eSporter van Ajax. De Amsterdammers verhuren hem dit seizoen aan partnerclub Sagan Tosu uit Japan.