MVV-fans boycotten derby tegen Roda JC: 'We gaan samen of we gaan niet!'

MVV-fans boycotten derby tegen Roda JC: 'We gaan samen of we gaan niet!'

21-02-2019 18:48
77

De beladen Limburgse derby tussen Roda JC en MVV van zondag 24 maart zal waarschijnlijk zonder supporters uit Maastricht worden afgewerkt. De MVV-fans hebben besloten om niet naar Kerkrade af te reizen vanwege onvrede over het veiligheidsbeleid van Roda JC.

De huidige nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie heeft een uitvak waar duizend supporters in kwijt kunnen, maar stelde volgens 1Limburg 'slechts' vierhonderd kaarten ter beschikking aan de MVV-supporters. Zowel het clubbestuur als enkele afgevaardigden van de supportersvereniging verzochten Roda om meer toegangskaarten af te geven, maar kregen nul op het rekest.

Wedden

Meer odds

De Maastrichtse aanhang zou bovendien geen vlaggen en spandoeken mee mogen nemen naar het Parkstad Limburg Stadion. Deze veiligheidsmaatregelen schoten bij de MVV-fans in het verkeerde keelgat. De supportersvereniging heeft via Facebook al opgeroepen tot een algehele boycot van de derby. 'Het doel van deze boycot is solidariteit met supporters te tonen die geen kaarten voor het uitvak kunnen bemachtigen. Daarom zoeken we samen naar alternatieven. We gaan samen of we gaan niet!'