Gerbrands: 'PSV had in de situatie van Ajax waarschijnlijk hetzelfde gedaan'

Gerbrands: 'PSV had in de situatie van Ajax waarschijnlijk hetzelfde gedaan'

22-02-2019 07:04 Laatste update: 08:20
148

De woede van Toon Gerbrands is niet gericht op Ajax. Dat benadrukt de algemeen directeur van PSV, die geen goed woord over heeft voor het besluit van de KNVB om Ajax - PEC Zwolle te verzetten naar woensdag 13 maart.

"Het gaat mij om de gevolgde procedure door de KNVB en dat er sprake is van een eenzijdig besluit waarbij wij niet zijn gehoord: willekeur en geen communicatie", verklaart Gerbrands in De Telegraaf. Inhoudelijk heeft hij geen probleem met het verzoek van Ajax om het thuisduel met PEC uit te stellen. "Wij als PSV hadden in de situatie van Ajax waarschijnlijk hetzelfde gedaan bij de KNVB."

"Ik begrijp Ajax heel goed en het is een stap in de goede richting als rekening wordt gehouden in het competitieprogramma met de Europese verplichtingen van clubs. Maar dit nieuwe programma kan voor PSV zowel een voordeel opleveren als achteraf nadelig blijken te zijn. Dat is pas later vast te stellen", aldus Gerbrands. "Onze frustratie zit bij de KNVB. Overal weten ze je te vinden en nu worden we door manager competitiezaken Jan Bluyssen voor een voldongen feit gesteld."

De PSV-directeur noemt het 'incidentenpolitiek'. "Ik vind dat de KNVB clubs zo niet kan behandelen. Daar zit de frustratie van PSV en dat verwijt ik de bond", zegt Gerbrands, die verbaasd is door het feit dat naast PEC Zwolle geen enkele andere directeur van een Eredivisie-club zijn hand heeft opgestoken. "De rest van de Eredivisie moet blijkbaar nog wakker worden. Volgens mij allemaal een gevolg van een gebrek aan leiderschap."

Lees ook: Gerbrands furieus na verplaatsing Ajax-PEC: 'Ineens spelregels veranderd'