De Boer mag direct aan de bak na debuut: Champions League-deceptie in Costa Rica

22-02-2019 07:00 Laatste update: 07:24
59

Frank de Boer heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Atlanta United niet om kunnen zetten in een overwinning. De Amerikaanse kampioen nam het in Costa Rica op tegen Club Sport Herediano, maar ging onderuit in de achtste finale-wedstrijd van de CONCACAF Champions League.

De thuisploeg nam al na zeven minuten een voorsprong via spits José Guillermo Ortiz, die profiteerde van een dramatische terugspeelbal van Atlanta-verdediger Leandro González Pirez. Na een half uur werd de marge zelfs verdubbeld door routinier Randall Azofeifa, die ontsnapte aan de buitenspelval. Julian Gressel schoot kort voor rust van afstand de aansluitingstreffer binnen, maar Esteban Granados legde na een indirecte vrije trap de 3-1 eindstand vast.

De Boer en zijn nieuwe ploeg werken in de nacht van donderdag 28 februari op vrijdag 1 maart (Nederlandse tijd) de returnwedstrijd in Atlanta af en zullen met minstens twee doelpunten verschil moeten winnen om de kwartfinale te halen. Op zondag 3 maart is het alweer tijd voor de ouverture van het Major League Soccer-seizoen: Atlanta United reist dan naar hoofdstad Washington voor de uitwedstrijd tegen DC United.