Pröpper en AZ-verdediger getipt bij Ajax: 'Hij komt nog het dichtst bij De Jong'

Pröpper en AZ-verdediger getipt bij Ajax: 'Hij komt nog het dichtst bij De Jong'

22-02-2019 07:20
83

Ajax moet aan ex-PSV'er Davy Pröpper denken in de zoektocht naar een opvolger van Frenkie de Jong. Dat stelt Arno Vermeulen, die ook met een interne oplossing én AZ'er Teun Koopmeiners komt.

De Jong verlaat Ajax aan het einde van het seizoen voor FC Barcelona, dat 75 miljoen euro betaalt. Met het recordbedrag kunnen de Amsterdammers de transfermarkt op. "Ajax heeft geld zat. Dat is het probleem niet. Ik denk dat Davy Pröpper van Brighton & Hove Albion wel interessant zou zijn", schat Vermeulen in op de NOS-website. "Qua niveau komt hij misschien nog wel het dichtst bij De Jong. Hij zou ook zo kunnen inpassen."

Een andere optie is Daley Blind naar het middenveld halen. Vermeulen: "Ik vind hem daar het beste. Dan hou je toch enigszins je balans op het middenveld. Maar als je dat doet verplaats je het probleem. Dan heb je een nieuwe centrale verdediger nodig. Daar zit Ajax niet heel ruim in. Maar ik denk dat ze Teun Koopmeiners bij AZ goed in de gaten moeten houden. Hij doet het heel goed daar in de verdediging en past bij Ajax."

De NOS-commentator verwacht dat Ajax niet in staat is de échte toppers uit het buitenland te halen. "Ze hebben de laatste jaren een goed scoutingsnetwerk opgebouwd. Maar ik zou niet weten wie internationaal op Frenkie de Jong lijkt." Vrijdagochtend werden Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Kik Pierie (sc Heerenveen) en Ritsu Doan (FC Groningen) gelinkt aan Ajax.

Lees ook: Telegraaf: Ajax ziet oude bekende Fosu-Mensah als ideale opvolger De Ligt

Lees ook: 'Ajax legt Doan (20) en Pierie (18) in de watten rond kraker tegen Real Madrid'