Waterreus: Alleen als Zoet weggaat, dan kan hij eerste keeper worden bij PSV

Waterreus: "Alleen als Zoet weggaat, dan kan hij eerste keeper worden bij PSV"

22-02-2019 07:58 Laatste update: 08:20
49

Lars Unnerstall gaat Jeroen Zoet volgend seizoen niet verdringen uit het doel van PSV. Dat voorspelt Ronald Waterreus. Unnerstall speelt dit seizoen nog op huurbasis bij VVV-Venlo en maakt in de zomer de overstap naar Eindhoven.

De laatste weken is Unnerstall de grote uitblinker bij VVV, maar de Duitser moet van héél goeden huize komen om de concurrentiestrijd van Zoet te winnen. "Unnerstall maakt nauwelijks kans om Zoet te vervangen", aldus Waterreus in De Limburger. "Alleen als Zoet weggaat, dan kan hij eerste keeper worden bij PSV. Unnerstall heeft een heel groot aandeel in een stabiel VVV en hij heeft zijn transfer naar PSV verdiend, maar Zoet verslaan? Geen kans."

John Roox, oud-doelman van VVV (490 wedstrijden) en tegenwoordig keeperstrainer in Venlo, is vol lof over Unnerstall. "Lars kan absoluut Zoet verslaan. Hij dwingt ontzag af, alleen al door de manier waarop hij in het doel staat. Lars heeft uitstraling. Nadeel voor hem is dat hij nog is gehaald door Phillip Cocu, maar nu is Mark van Bommel daar trainer. Ik geloof niet dat die twee al gesproken hebben, dus zal het aan komen op het begin van het seizoen."

Roox adviseert Unnerstall om volle bak te gaan in de eerste weken van het nieuwe seizoen. "Als Zoet blijft en beide keepers op nul beginnen, dan komt het op de oefenduels in de voorbereiding aan."