De Visser wijst op Frenkie-opvolger bij Ajax: Ik voorspel hem een grote toekomst

De Visser wijst op Frenkie-opvolger bij Ajax: "Ik voorspel hem een grote toekomst"

22-02-2019 08:38
79

De opvolger van Frenkie de Jong loopt mogelijk rond op De Toekomst. Journalist, columnist en Ajax-kenner Henk Spaan denkt aan Naci Ünüvar (15) en Ryan Gravenberch (16), terwijl Piet de Visser een grote fan is van laatstgenoemde.

Spaan heeft 'zeker spelers gezien' die in aanmerking komen voor de opvolging van De Jong. "Een daarvan is Naci Ünüvar. Maar die moet nog 16 worden. Die is wel heel jong", aldus Spaan bij de NOS. "Technisch is hij misschien nog wel beter dan Frenkie. Maar dat is denk ik te vroeg om De Jong direct te vervangen."

"Ryan Gravenberch misschien. Die gaat in ieder geval het eerste volgend jaar halen. Dat weet ik zeker", vervolgt hij. "Dat is een heel groot talent. Die kan best nog wel op de positie van Frenkie spelen. Maar hij is nog te jong, 16 jaar, om een heel seizoen te spelen."

Piet de Visser, meesterscout en in dienst van Chelsea, heeft Gravenberch ook op zijn lijstje staan. "Ik voorspel hem een grote toekomst en ben een enorme fan van hem. Die zie ik wel snel doorbreken, al is hij nog jong. Misschien zou je hem afwisselend kunnen laten spelen met Carel Eiting."

Lees ook: Pröpper en AZ-verdediger getipt bij Ajax: 'Hij komt nog het dichtst bij De Jong'