'Higler 'bij gebrek aan beter' ingezet voor PSV-Feyenoord: vijf arbiters afwezig'

'Higler 'bij gebrek aan beter' ingezet voor PSV-Feyenoord: vijf arbiters afwezig'

22-02-2019 08:35 Laatste update: 08:40
33

Dennis Higler fluit zondagmiddag de Eredivisie-kraker tussen PSV en Feyenoord, maar volgens De Telegraaf is deze aanstelling niet geboren uit luxe. Volgens bronnen binnen de KNVB is Higler 'bij gebrek aan beter' op de wedstrijd tussen de nummers één en drie gezet, aangezien hij van alle internationaal fluitende arbiters de enige beschikbare is.

Danny Makkelie, Serdar Gözübüyuk en Pol van Boekel reizen uitgerekend tijdens het weekend van PSV-Feyenoord af naar Qatar: de drie zijn uitgenodigd voor een FIFA-congres. Bas Nijhuis is nog steeds herstellende van een blessure en zal Higler zondagmiddag bijstaan als VAR.

Björn Kuipers krijgt een week rust en is op vakantie. Kevin Blom kan dit weekend wél fluiten, maar zal woensdagavond al de beker-Klassieker tussen Feyenoord en Ajax leiden. Komend weekend is hij ingepland bij NAC Breda-FC Groningen op zaterdagavond en bij FC Emmen-Vitesse op zondagmiddag (als VAR).

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond stelt overigens dat de voetbalbond volledig achter de keuze voor Higler als arbiter staat. "Higler had PSV-Feyenoord ook gefloten als die mannen wel beschikbaar waren geweest. Het past in zijn ontwikkeling en bij zijn prestaties", laat hij weten aan De Telegraaf.