'Ik zal niet snel naar een wedstrijd van VVV kijken, dan krijg ik ruzie thuis'

'Ik zal niet snel naar een wedstrijd van VVV kijken, dan krijg ik ruzie thuis'

22-02-2019 09:18
19

Het competitieduel tussen VVV-Venlo en Heracles Almelo (vrijdagavond) is geen publiekstrekker. Dat verwacht Heracles-aanvoerder Tim Breukers, die er zelf niet uitgebreid voor zou gaan zitten.

"Ik weet dat VVV een stugge, fysieke ploeg is", zegt Breukers tegen Tubantia. "Maar ik zal niet snel naar een hele wedstrijd van VVV gaan kijken, dan krijg ik ruzie thuis. Ik kijk wel samenvattingen en zie de goals. Het is een club die net als Heracles wordt geleid, het gaat stap voor stap, rustig. Een aantal jongens speelt ook al best lang bij VVV, het is knap wat ze doen."

In de rest van Nederland is er niet veel aandacht voor VVV en Heracles, denkt Breukers. "VVV tegen Heracles is geen wedstrijd waar het hele land voor gaat zitten. Wel de supporters natuurlijk. We zijn geen clubs waar veel aandacht naar uitgaat. Dat gebeurt af en toe, als je een uitschieter hebt. Zoals het bereiken van de bekerfinale, het behalen en of het winnen van de play-offs. Zij hebben dat nog niet gehaald, maar hebben wel de potentie."

VVV en Heracles presteren dit seizoen boven verwachtingen in de Eredivisie. Almeloërs staan met 32 punten op de zevende plaats, terwijl de club uit Venlo één plek lager staat met drie punten minder.