Dilemma voor Ajax-target Pierie: 'Zou ik ook zeggen als ik het wél zou weten'

Dilemma voor Ajax-target Pierie: 'Zou ik ook zeggen als ik het wél zou weten'

22-02-2019 10:32
68

Kik Pierie staat voor een belangrijke beslissing. Het contract van de achttienjarige verdediger bij sc Heerenveen loopt na nog één jaar door, waardoor hij moet verlengen of na dit seizoen verkocht moet worden.

"Ik heb na dit seizoen nog een jaar, dus er zijn twee opties", vertelt Pierie aan Voetbal International. "Als de club geld wil vangen, moet ik deze zomer weg. Of ik verleng en ik blijf langer. Wat ik ga doen weet ik nog niet, maar dat zou ik ook zeggen als ik het wél zou weten."

"Ik ben iemand die altijd voor zijn ontwikkeling kiest. Als dat hier is, blijf ik bij de club. Is dat elders, dan ga ik daar naartoe. Maar mijn ontwikkeling staat voorop, niet het geld. Dat komt vanzelf als je goed blijft voetballen en steeds beter wordt."

Pierie staat al jaren op de lijstjes van clubs uit binnen- en buitenland. Volgens De Telegraaf was hij vorige week op uitnodiging van Ajax bij de Champions League-kraker tegen Real Madrid in de Johan Cruijff Arena. Bij Heerenveen is hij bezig aan zijn tweede seizoen als basisspeler. De teller staat op 56 competitieduels.

Lees ook: 'Ajax legt Doan (20) en Pierie (18) in de watten rond kraker tegen Real Madrid'