Excelsior presenteert oud-speler als opvolger Gudde: 'Excelsior speciaal voor mij'

Excelsior presenteert oud-speler als opvolger Gudde: 'Excelsior speciaal voor mij'

22-02-2019 12:20 Laatste update: 13:12
27

Daan Bovenberg is bij Excelsior de opvolger van commercieel directeur Wouter Gudde, die naar FC Groningen vertrekt. Dat melden de Rotterdammers via de officiële kanalen.

Bovenberg treedt per 1 april in functie als opvolger van Gudde, die vanaf volgend seizoen als algemeen directeur aan de slag gaat bij FC Groningen. Met Bovenberg haalt Excelsior een echt kind van de club in huis. Hij begon op zijn zesde met voetballen bij de club uit Kralingen. "Excelsior is speciaal voor mij. Het is niet zo dat ik een aanbod als dit van zomaar elke club zou overwegen", aldus Bovenberg op de website van Excelsior in een eerste reactie.

"Ik heb veel vertrouwen in alles wat binnen en rond de club gebeurt. Excelsior is van oudsher een club waar met lef, creativiteit en doorzettingsvermogen maximaal gepresteerd wordt en in de loop der jaren stapje voor stapje een prachtig fundament gevormd is, waardoor we nu al vijf jaar op rij in de Eredivisie spelen", vervolgt hij.

Volgens algemeen directeur Ferry de Haan pas Bovenberg 'perfect in het profiel'. "En door zijn achtergrond en lange band met de club was hij voor een ieder de nummer één kandidaat om Wouter op te volgen. Gelukkig hoefden we ook niet verder te zoeken, omdat hij graag onderdeel wil zijn van onze organisatie. Onder andere om de ambities die we hebben met het stadion te realiseren."