PEC Zwolle onderneemt wél actie, vraagt KNVB wedstrijd tegen Ajax terug te zetten

PEC Zwolle onderneemt wél actie, vraagt KNVB wedstrijd tegen Ajax terug te zetten

22-02-2019 13:02 Laatste update: 13:08
94

PEC Zwolle heeft de KNVB een brief gestuurd met daarin het verzoek om de competitiewedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle terug te zetten naar 2 maart. Dat meldt Voetbal International.

PEC reageerde eerder al verbolgen op het besluit om de competitiewedstrijd van 2 maart te verplaatsten naar 13 maart. Donderdagavond heeft de club een brief gestuurd naar de voetbalbond met de vraag terug te komen op dat besluit. De club wacht nu op een antwoord van de KNVB, weet VI. Technisch directeur Gerard Nijkamp heeft dat nieuws bevestigd tegenover RTV Oost.

De KNVB besloot om de wedstrijd te verplaatsen zodat Ajax langer de tijd heeft zich voor te bereiden op de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

De Zwollenaren stellen dat er fouten zijn gemaakt in de proceduren. Zij vinden dat het besluit van de KNVB negatieve gevolgen kan hebben voor de club. Bovendien is PEC van mening dat het voor de fans onwenselijk is op woensdagavond 18.30 in Amsterdam te moeten zijn, in plaats van op een zaterdagavond.

Eerder vrijdag meldde Eindhovens Dagblad dat PSV geen stappen neemt na het besluit van de KNVB.