Ten Hag legt Tadic en Dolberg langs meetlat: Dat is denk ik het verschil

Ten Hag legt Tadic en Dolberg langs meetlat: "Dat is denk ik het verschil"

22-02-2019 14:23 Laatste update: 14:29
26

Erik ten Hag wil niet kwijt wie zondag in de spits staat bij Ajax tijdens de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, Dusan Tadic begon de laatste drie wedstrijden als diepste man, maar Kasper Dolberg viel tegen NAC Breda (5-0) sterk in en scoorde.

Ten Hag maakt zich geen zorgen over de wisselvallige Dolberg. "Hij was even minder belastbaar. Hij is wat wedstrijden vanaf de bank begonnen, maar hij is in prima doen", aldus de Ajax-trainer op de persconferentie voor ADO-uit.

Gevraagd naar de verschillen tussen Tadic en Dolberg, antwoordt Ten Hag: "Dusan is geen specifieke centrumspits. Hij wil continu in het spel betrokken zijn, kan wat creëren en heeft een goede voorzet. Bovendien hebben we zijn scorend vermogen gezien. Dolberg is een specifieke centrumspits. Hij kan het geduld opbrengen om diep te blijven staan en kan ook meespelen, maar hij leeft toch vooral van goals. Dat is denk ik het verschil."

Varela en Magallán
De kans is groot dat Ten Hag komende zondag (aftrap 12.15 uur) over winteraanwinst Bruno Varela kan beschikken. Hij kampt sinds zijn komst met een blessure. Voor Lisandro Magallán komt het uitduel met ADO naar alle waarschijnlijkheid nog te vroeg.