AZ heeft Feyenoord in vizier na opmars: 'Zondag willen we derde staan'

AZ heeft Feyenoord in vizier na opmars: 'Zondag willen we derde staan'

22-02-2019 14:57
52

AZ heeft na een ijzersterke reeks het vizier op Feyenoord gericht. Trainer John van den Brom hoopt zondag na het duel met Willem II zelfs al derde te staan in de Eredivisie.

Als Feyenoord niet wint bij PSV, stijgt AZ bij een overwinning in Tilburg naar de derde plaats. "Doordat we zelf blijven winnen, kunnen we nu ook omhoog kijken", zegt Van den Brom op de clubsite. "Natuurlijk willen we zondag graag op de derde plek staan. Dan moeten we zelf winnen en Feyenoord punten verspelen. We zullen zien hoe het gaat lopen."

"Vanaf eind oktober zijn we bezig met een opwaartse lijn", vervolgt de AZ-trainer. "Nu valt alles op z'n plek. We vallen met z'n allen aan en verdedigen met z'n allen. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Het resulteert in veel goals voor, geen goals tegen. Ja, dan krijg je vertrouwen."

AZ speelt deze week twee keer op rij in Tilburg tegen Willem II. “Dat is best speciaal", stelt Van den Brom. "Maar tot aan zondag zijn we niet bezig met het bekerduel van donderdag. Eerst gaat alle focus op de competitie."

Van den Brom hield Jonas Svensson tijdens de vrijdagtraining aan de kant. “Zaterdag gaan we testen of hij fit genoeg is om zondag te spelen."