Ten Hag countert: Die verhalen doen mij niets. Het is ook niet waar

Ten Hag countert: "Die verhalen doen mij niets. Het is ook niet waar"

22-02-2019 18:17
48

De verhalen dat Erik Ten Hag bepaalde spelers niet durft te wisselen bij Ajax doet hem niets. Donny van de Beek is halverwege de tweede helft vaak de kop van jut, daar waar Hakim Ziyech en Dusan Tadic vrijwel altijd mogen blijven staan.

Veel media en analytici vermoeden dat Ten Hag het niet aandurft om bepalende spelers als Ziyech en Tadic te wisselen. "Nee, die verhalen doen mij niets. Het is ook niet waar, want ik heb Hakim dit jaar al zeker negen of tien keer gewisseld", zegt Ten Hag op de persconferentie, in aanloop naar het duel met ADO Den Haag-uit van komende zondag. Ten Hag blijkt Ziyech dit seizoen acht keer gewisseld te hebben in een officiële wedstrijd: vijf keer in de Eredivisie, een keer in de beker en twee keer in Europees verband.

Wedden

Meer odds

Dat er mensen kritisch zijn op het functioneren van Ten Hag doet hem niets. "Ik richt me op mijn elftal en de leiding van het elftal. Dat doe ik op mijn manier en dat functioneert. Je moet dingen beïnvloeden waar je invloed op hebt en je moet de randzaken van je schouders af laten glijden."

"Het kost alleen maar energie en zal zeker niet meehelpen aan een beter resultaat en een beter functionerend elftal."