Heracles wint voor derde keer op rij: gestolen zege bij VVV-Venlo

22-02-2019 22:21
44

Heracles Almelo heeft tegen VVV-Venlo de derde competitieoverwinning op rij geboekt. Op bezoek in Venlo werd het 0-1 dankzij een laat doelpunt van Mo Osman. De wedstrijd lag lang stil vanwege een blessure van Jerold Promes, die waarschijnlijk ernstig is.

Promes raakte na vijf minuten geblesseerd en werd per brancard van het veld gedragen. Het is niet duidelijk hoe ernstig de blessure van de verdediger is. Dat zal de komende dagen duidelijk worden, maar men vermoedt dat Promes zijn kruisband heeft afgescheurd.

Na een onderbreking van maar liefst twintig minuten kon er worden doorgespeeld. Bij Heracles was Kristoffer Peterson een van de gevaarlijkste mannen, maar zijn schoten waren niet scherp genoeg. VVV werd meerdere keren gered door Lars Unnerstall, die vorige week bij AZ (3-0 verlies) ook al de grote uitblinker was. VVV kon voor de rust amper iets creëeren.

Na de rust was dat anders. VVV viel aan en Heracles kon alleen maar tegenhouden. Janis Blaswich voorkwam tot twee keer toe een Limburgs doelpunt. In de slotfase kreeg Heracles een zeer makkelijk gegeven penalty na een lichte overtreding van Nils Röseler op Lerin Duarte. Osman faalde niet.

VVV kreeg in extremis nog meerdere grote kansen om een punt uit het vuur te slepen, maar een remise was de ploeg van Maurice Steijn niet gegund.