Klaassen met afstandsknal goud waard voor Werder, Babel scoort voor Fulham

22-02-2019 22:52
26

Davy Klaassen was vrijdagavond goud waard voor Werder Bremen, dat een punt overhield aan het duel met Vfb Stuttgart. Klaassen scoorde voor het eerst sinds 25 oktober 2018. Het werd 1-1.

Klaassen belangrijk voor Werder
Stuttgart stond al binnen het minuut op voorsprong door Steven Zuber, die de bal oppikte op het middenveld, langs drie tegenstanders rende en beheerst raak schoot: 0-1. Nog voor de rust maakte Klaassen er met een schitterend afstandsschot 1-1 van, zijn eerste sinds oktober 2018.

De tweede helft was qua niveau niet om over naar huis te schrijven. Werder kreeg in de slotfase nog een paar grote mogelijkheden op de winst, maar de doelman van Stuttgart redde een punt voor zijn ploeg. Werder klimt naar de negende plaats in Duitsland. Stuttgart blijft zestiende staan.

Scorende Babel verliest met Fulham
Het tegen degradatie knokkende Fulham heeft vrijdagavond met 3-1 verloren van West Ham United. Bij Fulham stond Ryan Babel in de basis, die al na drie minuten de scoren opende. De Nederlander was zijn directe tegenstanders te snel af en kon van dichtbij zijn eerste Premier League-goal in 3000 dagen maken.

Het doelpunt gaf Fulham vleugels, al kon de ploeg van Claudio Ranieri niet doordrukken. In plaats daarvan werd het 1-1 door Javier Hernández, die zijn vijftigste goal in de Premier League maakte.

Nog voor de rust werd het ook nog 2-1 door Issa Diop. Fulham was in de tweede helft dicht bij de gelijkmaker, maar in de blessuretijd besliste Michaïl Antonio de eindstand op 3-1. Fulham staat op de negentiende plek in de Premier League.