FC Twente heeft benodigde 14 miljoen bijna binnen: 'Ik vind dit geweldig'

FC Twente heeft benodigde 14 miljoen bijna binnen: 'Ik vind dit geweldig'

23-02-2019 07:15 Laatste update: 07:17
206

FC Twente heeft de financiële huishouding bijna op orde, meldt TC/Tubantia zaterdagochtend. De Tukkers begonnen aan het seizoen met een gat van veertien miljoen euro in de begroting, maar hebben nog slechts zeven ton nodig.

Het grootste deel van de financiële injectie is afkomstig van een veertigtal sponsoren, die zichzelf de Noabers noemen. Deze investeerders hebben allen een bedrag tussen de honderdduizend en vijfhonderdduizend euro ter beschikking gesteld en die inleg is verdubbeld door investeringsmaatschappij Reggeborgh, in handen van de familie van ex-voorzitter Herman Wessels. Op die manier heeft de Keuken Kampioen Divisie-koploper 12,6 miljoen euro binnengehaald.

De resterende 1,4 miljoen moet komen van circa twintig 'kleinere' sponsoren, die zijn aangesloten bij de bv Ambassadeurs FC Twente. Reggeborgh zal ook deze bijdrage verdubbelen: bij een injectie van zeven ton heeft FC Twente zijn financiële targets dus al gehaald. Afgelopen zomer hielp de gemeente Enschede al een handje, nadat de Eredivisie-degradant tien miljoen achteruitging in inkomsten. De club staat nog voor 17 miljoen euro in het krijt bij de gemeente, maar mag die lening in een later stadium aflossen.

'Hoeveel clubs zouden dit voor elkaar krijgen?'
Interim-voorzitter Dennis Schipper is trots op de bijdrage van de sponsoren. Ik vind geweldig wat hier tot stand wordt gebracht. Het is heel bijzonder om samen een voetbalclub te redden, die niet meer te redden leek", laat hij weten aan TC/Tubantia. "Ik vraag me af hoeveel clubs dit voor elkaar zouden krijgen."

De Tukkers lijken bovendien hard op weg om na één jaar afwezigheid terug te keren in de Eredivisie. Dankzij een rake strafschop van Aitor Cantalapiedra in minuut 95 won FC Twente vrijdagavond thuis van FC Eindhoven. De voorsprong op achtervolger FC Den Bosch bedraagt nu elf punten.