'Mix van gevoel en ratio: ik kies niet voor Marokko omdat ik tegen Nederland ben'

'Mix van gevoel en ratio: ik kies niet voor Marokko omdat ik tegen Nederland ben'

23-02-2019 08:26
159

Oussama Idrissi heeft zich voor het eerst uitgesproken over zijn keuze voor Marokko. De vleugelaanvaller van AZ heeft jarenlang voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje gespeeld, maar zal in de toekomst uitkomen voor het geboorteland van zijn ouders.

Volgens Idrissi heeft is zijn keuze gebaseerd op zowel ratio als emotie. "Ik kan het gevoel niet uitschakelen, maar spelen voor Marokko was ook een rationele keuze", vertelt hij aan De Volkskrant. De AZ-aanvaller speelde in oktober zijn laatste wedstrijd voor Jong Oranje, dat zich niet wist te plaatsen voor het EK. "Daarna meldde de Marokkaanse voetbalbond zich en kreeg ik de vraag voorgelegd of ik me in het Marokkaanse shirt zag spelen. Van de KNVB heb ik verder niks meer vernomen. Marokko kwam op mijn pad."

"Ik kies niet voor Marokko omdat ik tegen Nederland ben. Ik ben hier geboren en opgegroeid met de normen en waarden van dit mooie land", benadrukt Idrissi, die ook niet over één nacht ijs is gegaan met zijn interlandkeuze. "Ik ben een voetballer die een keuze moest maken. Ik heb met mijn ouders besproken wat het beste is voor mijn carrière. Ik wil het maximale uit mezelf halen."

Lees ook: Idrissi verkiest Marokko boven Oranje: 'Koeman heeft hem dat laten weten'