Pierie 'op eigen initiatief' bij Ajax-Real: 'Als liefhebber, maar ook analyseren'

Pierie 'op eigen initiatief' bij Ajax-Real: 'Als liefhebber, maar ook analyseren'

23-02-2019 08:58
24

SC Heerenveen-verdediger Kik Pierie was onlangs aandachtig toeschouwer bij Ajax-Real Madrid. De Telegraaf schreef vrijdagochtend dat de achttienjarige stopper samen met FC Groningen-smaakmaker Ritsu Doan een VIP-arrangement van de Amsterdammers kreeg.

Dat hij zijn verblijf in het Okura Hotel omschreef als een romantisch avondje uit met zijn vriendin, was volgens De Telegraaf mogelijk 'een leugentje om bestwil'. Pierie benadrukt echter tegenover de Leeuwarder Courant dat hij 'op eigen initiatief' naar Amsterdam is afgereisd. "Ik zat er als liefhebber te genieten, maar ik was ook aan het analyseren", aldus de in Boston geboren jeugdinternational, die keek naar zijn collega-verdedigers van Ajax en Real Madrid. "Hoe gaan ze een duel aan, hoe kiezen ze positie. Daar kan ik natuurlijk van leren. Super interessant."

Pierie vergaapte zich aan zijn idool Sergio Ramos. "Hij heeft wat verdedigers in de Eredivisie missen. Dan heb ik het over de echte agressiviteit in de duels", vindt de jongeling. "Spelers als Ramos gaan er altijd volle bak en met overtuiging in. In verreweg de meeste gevallen komen ze als winnaars uit de strijd."

Lees ook: Dilemma voor Ajax-target Pierie: 'Zou ik ook zeggen als ik het wél zou weten'