'Kloteperiode' bij Ajax: Als je denkt dat je er weer bent, gaat het weer mis

'Kloteperiode' bij Ajax: "Als je denkt dat je er weer bent, gaat het weer mis"

23-02-2019 16:16
19

Daley Sinkgraven is fit en klaar om te vlammen voor Ajax 1. De linksback lag er ruim een jaar uit met een knieblessure.

"Ik ben heel erg hongerig. Ik heb het zo lang moeten missen. Als voetballer wil je op het veld staan, in de Arena. Dus het kriebelt wel, ja", vertelt Sinkgraven bij Inside Ajax. Minuten maken bij Jong Ajax mag niet, waardoor Sinkgraven weinig in actie komt. "Het moet op een andere manier. Nu gaat het via oefenwedstrijden of invallen bij Ajax 1. Dan moet het maar zo."

Wedden

Meer odds

Sinkgraven erkent dat oefenwedstrijden helpen om sneller fit te worden. "Dat denk ik wel. We hebben een druk schema met Champions League, de beker en de competitie, dus een oefenwedstrijd tussendoor is niet makkelijk te regelen. We zijn blij dat er toch nog wedstrijden voor ons zijn. Ik spreek ook voor Joël (Veltman, red.), denk ik."

Sinkgraven raakte in april 2017 geblesseerd aan zijn knie in het Europa League-duel met Schalke 04. "Het was verschrikkelijk, zeker omdat we het zo goed deden in de Europa League. We hebben geprobeerd om de finale te halen, maar dat is niet gelukt. Daarna was het ook een kloteperiode. Het is denk ik vier keer misgegaan. Als je denkt dat je er weer bent, gaat het weer mis."

"Ik dacht nooit aan stoppen, maar in m'n achterhoofd zat wel dat het mogelijk niet meer goed kwam. Je moet gewoon door blijven gaan, op de automatische piloot."