De Boer en Kwakman verrast door Van Boekel: 'Heel Nederland vindt 't penalty'

De Boer en Kwakman verrast door Van Boekel: 'Heel Nederland vindt 't penalty'

23-02-2019 22:31
21

Pol van Boekel wekte zaterdagavond verbazing door na inmenging van de VAR een strafschop van Fortuna Sittard tegen sc Heerenveen in te trekken. Ook FOX Sports-analisten Ronald de Boer en Kees Kwakman snappen niets van het besluit van de scheidsrechter.

De bal ging op de stip na een overtreding van Daniel Hoegh op Andrija Novakovich. Van Boekel gaf een gele kaart aan de verdediger van de Friezen, maar besloot op advies van de VAR de beelden te bekijken. Na het zien van de beelden werden de penalty en de gele kaart ingetrokken door Van Boekel.

Het is niet de eerste keer dat Hoegh en Van Boekel betrokken waren bij een discutabel penaltymoment. "Hij heeft natuurlijk dat penaltymoment tegen Ajax ook gehad, die schouderduw tegen Dolberg. Daar was helemaal niets loos. En nu dit", zegt Kwakman over de Deen bij FOX Sports.

"De VAR heeft Van Boekel dus geroepen", vervolgt Kwakman. "Waar wij allemaal dachten dat is om de gele kaart om te zetten in rood, is het dus blijkbaar geweest om Van Boekel te overtuigen dat het geen strafschop is."

"Het is duidelijk een penalty", stelt De Boer. "Dan heb je dus twee partijen die denken dat het géén penalty is, terwijl heel Nederland denkt dat het een penalty is."