PEC Zwolle stapt naar de rechter en eist dat Ajax - PEC wordt teruggezet

PEC Zwolle stapt naar de rechter en eist dat Ajax - PEC wordt teruggezet

24-02-2019 16:19 Laatste update: 16:50
306

PEC Zwolle stapt naar de rechter. De club eist via een arbitragezaak dat de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle terug wordt gezet naar volgende week zaterdag 2 maart. Dat melden meerdere media.

De KNVB besloot de wedstrijd te verplaatsen naar woensdag 13 maart zodat Ajax zich beter voor kan bereiden op de Champions League-return tegen Real Madrid. Dat ging er niet in bij PEC, dat eiste dat de wedstrijd werd teruggezet naar 2 maart. PEC heeft inmiddels deze maatregel genomen.

De KNVB wil clubs die Europees voetbal spelen zoveel mogelijk helpen in het competitieschema. De bond klopte voor de wedstrijd van Ajax tegen Real al aan in Zwolle. 'Of wij het een eventuele optie zouden vinden de ontmoeting met Ajax te verplaatsen bij een goed resultaat (lees: winst of gelijkspel)', schreef PEC-voorzitter Adriaan Visser op de clubsite. 'We hebben toen aangegeven naar de KNVB, dat wij ongeacht het resultaat niet voornemens waren mee te werken aan deze tweede verplaatsing.'

Uiteindelijk heeft de KNVB toch besloten om de wedstrijd te verplaatsen. PEC stuurde de KNVB vrijdag een officiële brief, maar het verzoek van de club werd afgewezen. PEC stapt nu alsnog naar de rechter. "Er is onze ogen onvoldoende gekeken naar de alternatieven, deze datum is ons als een voldongen feit gegeven", laat technisch directeur Gerard Nijkamp weten aan De Telegraaf.

"Ik snap dat Ajax dit aanvraagt, maar we willen graag naar een datum toe die beide partijen schikt, ook PEC Zwolle." Doordat de wedstrijd nu gepland staat voor woensdag 13 maart, moet PEC in acht dagen maar liefst drie wedstrijden spelen.